Gå till innehåll
CK Granit Gävle
CK Granit Gävle

Anders blir CK Granits nye kanslist

Tillgänglighet är nyckelordet när CK Granit anställer en kansliansvarig på halvtid. Ny i rollen, men erfaren i curlingen, är Anders "Barry" Bramefjord som nu gjort sina första dagar på kansliet på Testebovallen.

Bakgrunden är att verksamheten växer och trycket på några få individer i styrelsen är hårt för att få ruljangsen att fungera. Därför väljer CK Granit nu att satsa på en kansliansvarig som kliver in och tar tag i administration, medlemskontakter och ser till att klubben blir mer tillgänglig för såväl medlemmar som externa aktörer på dagtid.

- För oss är det viktigt att det vardagliga arbetet i klubben haneras så smidigt som möjligt. I takt med att klubben utvecklas inser vi att det inte funkar med enbart ideella krafter. Därför är vi glada att ha hittat Anders Bramefjord bland våra medlemmar, som ska hjälpa oss.

"Barry" är en känd profil i curling-Sverige. Hans start i curlingvärlden ligger många år tillbaka.

Jag började karriären i CK Oden i Östersund och har spelat curling med bland annat Jan-Olov Nässén på 80-talet, berättar Anders.

Efter en mellanlandning i Stockholm och spel i Magnus Ladulås gick flyttlasset till Gävle där han spelat curling till och från.

-Tyvärr åkte jag på en fallolycka och spelar numera med sticka när jag får tillfälle, säger Anders.

När CK Granit nu nysatsar på en anställd kanslist passade det bra för Anders.

För mig känns det skönt att hitta en sysselsättning jag vet att jag kommer att trivas med. CK Granit är en bra curlingklubb med mycket verksamhet och många starka profiler. Det ska bli kul att hjälpa till.

Hans erfarenheter finns såklart bakåt i tiden där han bland annat var väldigt aktiv i samband med att CK Granit arrangerade VM i Curling 2004 i Gavlerinken. Han fanns även på plats som funktionär i våras i samband med damernas VM i Göransson Arena.

Det är ovanligt att det anställs på klubbnivå i curlingen. Främst av ekonomiska skäl. Hur löser klubben, CK Granit, det?

- För oss är det ett vägval framåt. Ska vi kunna fortsätta utvecklas som klubb måste vi också kunna hantera verksamheten på ett bra sätt som gör oss intressanta för såväl medlemmar som externa aktörer. Ekonomiskt kan vi räkna hem det här tack vare att vi ser ett psotivit utfall på intäktssidan när det gäller nya intäkter. Ett exempel på det är vår eventverksamhet som slagit väldigt väl ut. Det ger oss möjlighet nu, säger klubbens ordförande, Camilla Sundin.

I praktiken betyder det att klubben nu har två halvtider på plats under säsong. Sedan tidigare Ulla Månsson som råddar caféverksamheten, städar och gör en del tävlingsadministration och så Anders Bramefjord som kliver in på kansliet.

För oss, och våra medlemmar, betyder det att tillgängligheten ökar. Vi får ett ansikte på kansliet under några timmar dagtid och någon som svarar i telefon och reagerar snabbt på mail. Det är tufft att kräva det av ideellt arbetande som dessutom jobbar fulltid om dagarna, menar Camilla Sundin.

Bland arbetsuppgifterna för kansliets nya ansikte ingår bokningshanteringen för företag, skolor och privata grupper, medlemsservice, arbete med IdrottOnline och kontakter med idrottens organisationer.

- Vi börjar så, så får vi se vad som är möjligt att påverka framöver. Alla är välkomna att höra av sig till mig eller titta in på kansliet när vi är på plats.

Vi i klubben ser mycket fram emot det stöd vi nu får på kansliet. Och det känns som vi är i trygga händer.

Publicerad: 2023-09-26

Senast uppdaterad: 2023-09-26

Författare: larsake@ckgranit.se

Sponsorer

Besöksadress

Sanatorievägen 1, Testebovallen
80646 Gävle

 

Postadress CK Granit
C/O Sundin Hagaströmsvägen 45 800 11 Gävle

Kontakta oss

070-2138009
kontakt@ckgranit.se